EvenementgegevensSinds hij als 9-jarige zijn televisiedebuut maakte in een Britse documentaire over gypsyjazz-legende Django Reinhardt, wordt gitarist Jimmy Rosenberg uit Helmond genoemd als zijn opvolger. Een tijdlang was die druk hem te groot, maar Jimmy is terug, met zijn eigen trio. Zaterdag 20 mei is het gypsyjazz wat de klok slaat in De Kleine Willem.

Na zijn tv-debuut trad wonderkind Jimmy (ook als lid van de Gypsy Kids) op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Django Reinhardt-festival in Noorwegen en Frankrijk, een miljoenencontract bij Sony in Amerika, een carrière waar iedere muzikant van droomt. Op het podium met Stéphane Grappelli, James Brown, Les Paul, Willy Nelson, Eric Clapton en Stochelo Rosenberg (zijn neef, al even virtuoos) en vele anderen.

Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder de weg kwijt. Jaren volgden waarin muziek niet altijd meer de boventoon voerde. Na jaren van stilte pakte hij de gitaar echter weer op. In 2022 werd hij prompt geboekt op het Jazz Festival in Milaan en hij keerde in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt-festival in Frankrijk.