Evenementgegevens


Het Gronau Jazz Festival is inmiddels aan zijn 35e editie toe en de line-up van 28 april tot 7 mei 2023 belooft een spannend en divers programma. Onder hen zijn de Amerikaanse jazzsaxofonist Kenny Garrett, het Moka Efti Orchestra (uit “Babylon Berlin”) en popzanger Tim Bendzko. Tickets zijn nu beschikbaar.

 • Vrijdag 28 april 2023: Aan het begin van het festival presenteert de K+K Music Night tal van bands uit de meest uiteenlopende muziekgenres in en rond de Bürgerhalle, in “Duesmann’s Spinnerei” en bij “Cook ‘n’ Roll”. Met goede livemuziek van funk tot swing, gratis toegang en streetfood krijgt het festival een feestelijke en laagdrempelige start.
 • Zaterdag 29 april 2023: Met Bill Evans, Niels Lan Doky, Darryl Jones en Harvey Mason presenteren vier jazzlegendes zich samen in het unieke crossover-project. De JAZZ/TAKES SUPERGROUP speelt een mix van eigen composities en jazzinterpretaties van topsongs uit genres als grunge, disco heavy metal of hiphop.
  In het dubbelconcert met Ida Nielsen + The Funkbots, voormalig bassist van superster Prince, kunnen bezoekers een avond vol groove en funk verwachten.
 • Maandag 1 mei 2023: Grammy Award-winnende saxofonist Kenny Garrett wordt beschouwd als de belangrijkste altsaxofonist van zijn generatie. Gedurende zijn meer dan 30-jarige carrière heeft hij consequent krachtige maar melodieuze muziek geproduceerd.
  Het concert wordt ingeleid door het Jakob Manz-project. Met hun frisse en aangrijpende geluid is het trio rond de uitzonderlijke saxofonist Jakob Manz een van de spannendste bands van de jonge Duitse jazz.
 • Dinsdag 2 mei 2023: De bekroonde trompettist en componist Nils Wülker is op tournee in Duitsland met het laatste deel van zijn albumtrilogie ›GO‹ en maakt een tussenstop in Gronau. ›GO‹ is Nils Wülkers uitstapje naar elegante elektronica en voltooit een albumtrilogie van maar liefst vijf jaar waarin de minstens even charismatische als visionaire trompettist pop met ›UP‹ en hiphop met >OP<.
 • Woensdag 3 mei 2023: Met Jungle by Night uit Amsterdam wordt de bioscoop Cinetech in Gronau een danszaal. De instrumentale synergie van jazz, funk, dance en krautrock is uniek en precies wat het publiek scherp houdt. De energieke liveshows van de band zijn uitgegroeid tot een must-attend festivalact, met festivalgangers in heel Europa die hun concertschema’s flink uitbreiden – zeer dansbaar en verslavend.
 • Donderdag 4 mei 2023: Ze is een echte alleskunner en niet weg te denken uit het Duitse media- en muzieklandschap: Yvonne Catterfeld. Of het nu gaat om soulzangeres, actrice, coach bij “The Voice of Germany” of songwriter. In Gronau presenteert ze haar huidige album met een geluid ergens tussen gospel, R&B en soul in. In combinatie met Phil Siemers belooft de avond “muziek voor de ziel” want de singer-songwriter weet het publiek te boeien met zijn zachte stem en pakkende Duitstalige liedjes. Met een flinke dosis blues en soul zorgt hij voor de nodige groove.
 • Vrijdag 5 mei 2023: Welkom in het Berlijnse nachtleven van de jaren 1920: met het Moka Efti Orchestra verwelkomt het jazzfestival de originele bigband uit de serie “Babylon Berlin”. Uitverkochte zalen en theaters bewijzen dat de concerten van het Moka Efti Orkest een spektakel zijn. 100 jaar na 1920 staat het op het podium met een modern geluid en niet alleen de titelsong “Zu Asche, zu Staub” heeft een cultstatus bereikt. En omdat het zo mooi is, gaat het na het concert direct door in de foyer van de Bürgerhalle. Marina & The Kats uit Wenen brengen de golden twenties naar het heden met hun spannende indie swing. Vurige grooves, stuwende drums en de unieke stem van frontvrouw Marina zorgen voor een zweterige show.
 • Zaterdag 6 mei 2023: Tim Bendzko verzorgt de grote finale van het jazzfestival. Met zijn hits gaf hij de afgelopen tien jaar vorm aan de Duitstalige popmuziek. Jazz??

Daarnaast:
Onder het motto “Spring Festival meets Jazz Festival” op zondag 30 april. Diverse jazzformaties als onderdeel van de voorjaarsmarkt in de wijk Epe. Naast livemuziek op Koopzondag (13.00-18.00 uur) met de Krakow Street Band, de Bluesberry Band uit Hongarije “speelt” tot in mei vanaf 20.00 uur.

Bij de opening van het buitenbadseizoen op maandag 1 mei om 15.00 uur is er een koffieconcert in het buitenbad van Gronau en in het weekend zijn er talrijke fanfares en fanfares op pad in de winkel-open binnenstad van Gronau (6 en 7 mei 2023).

Het programma van het 35e Gronau Jazz Festival is online beschikbaar op www.jazzfest.de. Tickets zijn nu verkrijgbaar bij de Gronau Tourist Info (info@stadtmarketing-gronau.de, tel. 02562-99006), bij alle Eventim-kassa’s of op www.eventim.de.