Evenementgegevens


Jazz, soul, funk en fusion is wat je vanavond gaat horen van deze keihard werkende Duitse gitarist. Op zijn dertiende begonnen met covers van Paul Simon en The Beatles op zijn akoestische gitaar. Niet veel later leert Bruno ook de muziek van o.a. The Crusaders, GeorgeBenson, George Duke, Level 42 en Mezzoforte kennen en vooral de laatste twee zijn van grote invloed op zijn spel.

Bruno besluit van gitaar spelen zijn beroep te maken en volgt het conservatorium in Keulen waar hij les krijgt van onder meer Peter O’Mara, Scott Henderson en Peter Bernstein. Naast studeren speelt Bruno veel en is hij als gitarist op pad met sterren als Gloria Gaynor, Jennifer Rush, Weather Girls en Udo Jürgens.

Daarnaast speelt hij met een aantal jazz-grootheden zoals Till Brönner, Joe Sample, Charlie Mariano, Jeff Cascaro, Wolfgang Haffner en treedt hij toe tot de band die zoveel voor hem betekende: Mezzoforte.

Inmiddels heeft hij een solodebuut gemaakt in de vorm van Inner back Home en daar ga je vanavond veel van horen tijdens deze editie van het JazzRock Café!