Evenementgegevens


Voor veel jazzliefhebbers staat 2022 in het teken van de 80ste verjaardag van meesterdrummer Han Bennink. De theatertour met The Quartet NL is onderdeel van de festiviteiten.

Samen met de Nederlandse jazzmuzikanten van dit moment: Benjamin Herman, Peter Beets en Ernst Glerum vormt The Quartet NL de crème de la crème van de Nederlandse jazz. Zij brengen een ode aan de muziek van Misha Mengelberg, jarenlang vriend en muzikale medepionier van Bennink.

Het viertal gaat met hun diverse kijk op Misha’s composities een geheel nieuwe richting in. Bovendien blijkt wederom dat het repertoire van Mengelberg, net zoals werk van Ellington en Monk, in alle bezettingen overeind blijft.

Zowel op het podium als in de zaal: serious fun!

DE VOLKSKRANT OVER THE QUARTET NL
“Het kwartet speelt soms lekker en dwars, en volgt dan weer geheel gepast de melodie, maar altijd speels en avontuurlijk. Heerlijk hoe het met dit prachtige, prettig dwars en prikkelende repertoire aan de haal gaat” ****

Bezetting:

  • Han Bennink: drums
  • Benjamin Herman: sax
  • Peter Beets: piano
  • Ernst Glerum: bas

Korting voor Tor-leden

Leden/Jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor krijgen €2,50 korting op de entreeprijs. Als je kaarten online bestelt, vul je bij de kortingscode ledentor in, dan wordt de korting automatisch verrekend. (Vergeet niet je tor-paste mee te nemen naar het concert).