Evenementgegevens


Het Peter Beets New Jazz Orchestra brengt samen met zangeres Izaline Calister de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin. Muzikaal avontuur en messcherpe swing! 

Onder de ervaren leiding van Beets staat deze achttien man (en vrouw!) sterke bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. Bij elk concert staat een ander thema centraal, waar eigentijdse bewerkingen van worden gemaakt en door de veelbelovende musici een eigenzinnige draai aan wordt gegeven.

De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van George Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Delen uit Porgy and Bess worden afgewisseld met songs uit musicals en ook Rhapsody in Blue krijgt een nieuw leven met een frisse blik op de toekomst. Meer dan tachtig jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld.

Izaline Calister

Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimige overvloed en blijdschap – Wereldster Izaline Calister voelt zich als een vis in het water tijdens dit swingende muziekspektakel.

Line-up: Jasper van Damme altsax, Mo van der Does altsax, Gideon Tazelaar tenorsax, Floriaan Wempe tenorsax, Jessie Breve baritonsax, Maarten Combrink trombone, Oliver Emmitt trombone, Pablo Martinez trombone, Bart van Gorp bastrombone, Alvaro Jimenez trompet, Ian Cleaver trompet, Gidon Nunes Vaz trompet, Suzan Veneman trompet, Rodolfo Ferreira Neves trompet, Peter Beets piano, Steve Zwanink contrabas, Tim Hennekes drums.