Evenementgegevens


Een halve eeuw geleden werd Jazzpodium de Tor opgericht. In die halve eeuw  hebben vele grootheden op het podium van De Tor gestaan, maar één van de absolute recordhouders is waarschijnlijk drummer Eric Ineke. Volgens de onvolprezen Jazzkroniek de Tor verzorgde hij een een dikke honderd concerten als bandleider en als sideman bij zo’n beetje alle grootheden uit de jazzgeschiedenis.

Uiteraard mag hij niet ontbreken in het jubileumprogramma van De Tor. Vorig jaar gooide Corona roet in het eten maar dit seizoen staat hij, ijs en weder dienende, op het podium in het Mystiek Theater. Samen met zijn eigen JazzXpress, bestaande uit de fine-fleur van de Nederlandse jazz. allemaal heren met een enorme staat van dienst en een jarenlange warme band met De Tor. Als dat geen feestje wordt…..

What Kinda bird is this? Tribute to Charlie Parker

Het 100ste geboortejaar van Charlie Parker was voor Eric de aanleiding voor het maken van het album “What Kinda Bird Is This?” Op dit album eert Eric Ineke JazzXpress de grote, in 1955 overleden saxofonist en beboparchitect Parker.

Saxofoniste Tineke Postma speelt op dit album, en in dit concert, de altsax en trompettist Rik Mol neemt de trompetpartijen voor zijn rekening. Een absolute all-star bezetting om de verlate 100ste verjaardag van Charlie Parker te vieren. Mis het niet!

Bezetting:

Tineke Postma- altsax
Rik Mol- trompet
Sjoerd Dijkhuizen- tenorsax
Rob van Bavel-piano
Marius Beets-bas
Eric Ineke-drums

Boeken/Reserveren

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.