Evenementgegevens


De Diksie Krekkers is een vrolijk fris spelende dixieland formatie. Deze formatie is een aantal jaar geleden toevallig ontstaan. De leden speelden een keer samen en het klikte zo goed, het plezier was zo groot, dat besloten werd met elkaar door te gaan. Inmiddels is de band te horen geweest op diverse jazzfestivals en bij diverse jazzclubs in Nederland.
De kracht van de band is blijf je zelf, heb plezier, maar maak op het puntje van de stoel zo goed mogelijk muziek. Alle muzikanten soleren en improviseren, terwijl sommigen ook vocaal het een en ander laten horen. Soms speelt de band een totaal andere melodie binnen het zelfde akkoordenschema, dat geeft een verrassend herkenningseffect.
De band heeft in de loop van de jaren een eigen publiek gekregen. Wat inhoudt dat er regelmatig spontaan mensen de dansvloer opgaan en de band enthousiaste reacties ontvangt tijdens hun optreden. Het repertoire bestaat uit dixieland en New Orleans nummers als “Bill Baily won’t you please come home”, “bourbon street parade” en ” just a little while to stay here”. Ook speelt de band blues nummers als “Tishomingo blues” en zijn er klassieke invloeden te bespeuren met het “Wiegelied” van Brahms.
De band bestaat uit: Marius de Graaf  klarinet; Gerrit Boschloo  trombone; Carl de Ruigh cornet–zang; Ad Rats bas;
Ray Aubrey slagwerk-zang; Martin Ackermann banjo.