Evenementgegevens


Sinds de oprichting in 1968 kent Nijmegen The Charlestown Jazzband (CTJB), de band uit de stad waar Keizer Karel de Grote rond het jaar 777 gewoond heeft. In de loop der jaren heeft de band enkele wijzigingen ondergaan maar heeft altijd een hoog muzikaal niveau weten te behouden.
Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de CTJB toegankelijk voor vele Jazz -liefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen- en buitenland.

De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor. Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde de band in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen. Recentelijk ook in Zwitserland, Denemarken en Engeland en niet te vergeten Duitsland en Mallorca, Madeira en België. En sinds 2018 ook in de Czech Republic. Nog steeds staan een aantal van deze landen op de Playlist van de CTJB.

Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten. Van Oost naar West en van Noord naar Zuid, in vele jazzclubs is de CTJB een graag geziene gast.
Ook op YouTube en Facebook is de band te vinden met videos van optredens in div. landen van Europa. Op de website www.charlestown.nl is alle verdere informatie over de CTJB te vinden.