EvenementgegevensDe eerste live-stream van Jazzpodium de Tor met de Online All Stars een paar weken geleden is goed bevallen. “Dat smaakt naar meer…”, was de reactie van velen. Bij deze: Een tweede Tor-stream vanaf het podium van Mystiek Theater, ondersteund door de studenten van de opleiding Podium en Evenemententechniek van de Podiumacademie van ROC van Twente.

Twents goud

Op het podium wederom een Twentse coryfee: zangeres Caroline Goudswaard. Met drummer Art Blakey in de coulissen zong ze in 1987 op het eerste Enschedese jazzfestival bij de bigband van de legendarische Amerikaanse tenorsaxofonist Teddy Edwards. ‘Een warm stemgeluid’ schreef de pers toen. “Ik weet niet wat jullie in Oost Nederland door het drinkwater gooien, maar Caroline Goudswaard zingt ècht heel bijzonder”, zei de Amerikaanse zangeres Deborah Brown eens in een interview.

In 1986 werd Caroline Goudswaard voor het eerst gevraagd voor een optreden op het North Sea Jazz Festival, als gastsoliste bij de Swingmasters. Vanaf datzelfde jaar begon ze een studie zang (lichte muziek) aan het Hilversums Conservatorium bij Deborah Brown en Gé Titulaer. Het diploma docerend en uitvoerend (jazz)musicus behaalde ze in het voorjaar van 1991 met het cijfer 9,5.

Het door de pers verwoorde ‘warme stemgeluid’, weet Caroline Goudswaard in te zetten in een repertoire dat zich afspeelt tussen swing en fusion. Met als belangrijkste muzikale invloeden: Carmen McRea, Ella Fitzgerald, Oleta Adams, Patti Austin, Aretha Franklin en George Benson.

Bezetting

Voor dit online concert neemt Caroline een puik hofje mee:

  • Will Maas: toetsen
  • Mark Weber: gitaar
  • Tonnie Telgenhof Oude Koehorst: basgitaar
  • Ruud Ouwehand: contrabas
  • Niek Woesthuis: drums

Pubquizz

Ook deze live-stream wordt weer gelardeerd met een echte authentieke Tor Online Pubquizz.

Borrelbox

En natuurlijk kun je ook dit keer weer een Tor-Borrelbox bijbestellen. Daarmee steun je Jazzpodium de Tor en Mystiek Theater in deze barre tijden!

Reserveren

Als je reserveert voor dit online concert, ontvang je een inlogcode per email.

Boekingen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.