Evenementgegevens


De Jazz Sociëteit Enschede organiseert een zondagmiddag met de Brown Bear Dixie Kids in Restaurant La Roche in Enschede.

De Brown Bear Dixie Kids zijn al sinds 1977 actief op het gebied van de traditionele jazzmuziek. Ze zijn ooit begonnen als een studentenorkest van de (toen nog) Technische Hogeschool Twente. Onder leiding van professionele trompettist Sietze de Leeuw heeft de band zich sinds die tijd ontwikkeld tot een stevig swingende eenheid.

De Brown Bear Dixie Kids zijn niet alleen thuis in de traditionele dixieland muziek maar ook in de muziek van het vroege swing-tijdperk (de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw). De gebruikte arrangementen daarbij zijn meestal van eigen hand.

De Brown Bear Dixie Kids bestaan uit:

  • Sietze de Leeuw – trompet, tenorsax
  • Jan Rondhuis – trombone
  • Leo van Essen – sopraansax
  • Jan Harm Koolstra – banjo, gitaar, vocals
  • Theo Toenink – bass Willie Meijer – slagwerk

De Brown Bear Dixie Kids is een veelzijdig orkest. Ze kunnen uitstekend op een beschaafde wijze opereren tijdens een concert of een (rustige) receptie. Meestal wordt er echter onbeschaamd swingend gemusiceerd, en dan wordt het feest. Zowel in de vocale als instrumentale stukken spat het speelplezier er vanaf, zonder dat muzikaliteit en stijlgevoel daaronder lijden. De solisten munten uit in originaliteit en vindingrijkheid. Dit alles zorgt ervoor dat de Brown Bear Dixie Kids een graag geziene gast zijn in zowel jazzclubs als bij feesten.