Evenementgegevens


Alles is onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen.

 

JAZZ MEETS BLUES @ MYSTIEK

Bluesclub NIXENMEER, Jazzpodium De Tor en Mystiek Theater hebben de handen ineen geslagen en de instrumenten op elkaar afgestemd.

Met trots presenteren wij de eerste editie van wat wel eens een heel mooie traditie zou kunnen worden: het Blue Note Festival!

Programma Zaterdag 28 augustus 2021 door de Vrienden van NiX

Duketown Slim

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op de traditionele deltablues.
Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers.

Richville

Richard van Bergen is niet onbekend in rootskringen, de Nederlandse gitarist figureert bij JW Roy, Sunset Travellers en Rootbag. In die laatstgenoemde formatie vormde drummer JJ Goossens samen met Dick Wagensfeld de ritmesectie. Van Bergen en Goossens delen een fascinatie voor de muziek uit de Missippi Delta en de swamps van Louisiana. We hebben deze muziek al vaker gehoord, een gelijksoortige invalshoek, maar het is de intuïtieve benadering van het duo die het echte verschil maakt en het klinkt zo heerlijk authentiek. Een verademing en bovendien afkomstig van Hollandse bodem, ongelofelijk fijn!

Detonics

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland) etc.

De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt!
Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.
“Detonics” are ready to rock!

Reserveren

Zaal open 16:00 uur | Aanvang 16:40 uur | Einde 22:00 uur | Entree € 15,-