Evenementgegevens


Alles is onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen.

Bluesclub NIXENMEER, Jazzpodium De Tor en Mystiek Theater hebben de handen ineen geslagen en de instrumenten op elkaar afgestemd.

Met trots presenteren wij de eerste editie van wat wel eens een heel mooie traditie zou kunnen worden: het Blue Note Festival!

JAZZ MEETS BLUES @ MYSTIEK

De ambitie is groot, maar we beginnen klein, mede door de beperkingen die de corona-maatregelen ons opleggen.
Twee dagen, eerste en tweede Pinksterdag, op het terras achter het Mystiek Theater, van twee tot zes in de middag met maximaal vijftig bezoekers. Dat zijn de regels, daar houden we ons aan.

Maar de sfeer zal er niet minder om zijn!

De zondag staat in het teken van de jazz, de zaterdag is het podium voor de Blues!

One Of

ft Ruud Weber, Raymond Nijenhuis Joel Purkess

De uit Enschede afkomstige Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide nationale en internationale artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd tot drie maal toe verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation.
One Of komt in trio vorm samen met gitaarvirtuoos Raymond “Guitar Ray” Nijenhuis uit Hengelo en de Canadese top drummer Joel Purkess tegenwoordig woonachtig in Enschede.
De roots en blues van One Of is sterk getypeerd door de karakteristieke gitaarsound van Guitar Ray. De energieke show van One Of met een mix van vele roots stijlen staat voor absolute wereldklasse. De ervaring druipt er af bij dit trio!

Richville

Richard van Bergen is niet onbekend in rootskringen, de Nederlandse gitarist figureert bij JW Roy, Sunset Travellers en Rootbag. In die laatstgenoemde formatie vormde drummer JJ Goossens samen met Dick Wagensfeld de ritmesectie.

Van Bergen en Goossens delen een fascinatie voor de muziek uit de Missippi Delta en de swamps van Louisiana. We hebben deze muziek al vaker gehoord, een gelijksoortige invalshoek, maar het is de intuïtieve benadering van het duo die het echte verschil maakt en het klinkt zo heerlijk authentiek. Een verademing en bovendien afkomstig van Hollandse bodem, ongelofelijk fijn!

 

Alles is onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen.

Reserveren / Kaarten bestellen

Dit evenement is uitverkocht.