Evenementgegevens


Blazers in de Blasius, met jonge en oudere talenten

Een dubbelconcert in de Oude Blasius te Delden: het jongNBEoost en het Ritrio/Academia Blaaskwintet, zaterdag 1 juni, van 11:30 – 12:30 uur. DatStreekmarktconcert van de ‘Cultuurvrienden Oude Blasius Delden’ staat in het teken van de blaasmuziek.

In samenwerking met de Academia Musica uit Enschede en het landelijke Nederlands Blazersensemble (NBE) wordt een dubbelconcert gebracht met talenten van alle leeftijden. Het Ritrio en het Academia Blaaskwintet bestaat uit 5 zeer ervaren blazers die de afgelopen decennia de drijvende kracht zijn geweest achter menig blaas-en symfonieorkest in de regio.

Het jongNBEoost is het regionale talentontwikkelingsensemble van het NBE met een tiental jonge blazers in de leeftijd 15-20 jaar, die elk jaar in wisselende samenstelling zeer gevarieerde programma’s instuderen onder leiding van Alexander Verbeek en Niels Bijl. In het jongNBEoost speelt ook de Hengelose Merel te Riet Scholten op saxofoon!

Het zeer afwisselende programma zal bestaan uit prachtige klassiekers, maar ook zeer verrassende en swingende arrangementen uit volksmuziek en jazz. Met werk van George Auric, Paul Taffanel, Al Raseef, Quincy Jones, J.S. Bach, Sezen Aksu en Scott Joplin.

Het Streekmarktconcert ‘Blazers in Blasius’ is op zaterdag 1 juni 2019. Let op: van 11:30 – 12:30 uur! Voor leden Cultuurvrienden € 5, voor anderen € 7, voor jongeren tot en met 16 jaar vrij toegankelijk.
Zie voor programma(‘s) de site www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl