Evenementgegevens


Een swingende middag in het bruisende culturele centrum van Twenterand! In het gezellige grand cafë van het theater Het Punt in Vroomshoop, ook wel de huiskamer van Twenterand genoemd, komt de muziek van Big Band Eighty-Nine goed tot zijn recht. Wederom hebben zij een afwisselend programma voor u in petto. Zangeres Loes Ossevoort ontbreekt hierbij uiteraard niet.

Big Band Eighty-Nine is in 1989 opgericht in Borne (Twente, Overijssel) door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen.

De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, Duke Ellington, en Benny Goodman staan op het programma.
Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Peggy Lee en Billy Holiday.

Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt.

Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Roel van de Berg, Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

Datum: zondag 26 februari 2023
Aanvang:15.00
Locatie:Grand Café van Theater Het Punt, Burgemeester Koetjestraat 2-4, 7681 ZP Vroomshoop
Entree:€19,00