Evenementgegevens


Swingende jazz op de Oude Algemene Begraafplaats in Hengelo.

Big Band Eighty-Nine geeft op 2 juni een openluchtconcert op een prachtige, historische locatie: de Oude Algemene Begraafplaats in Hengelo. Niet voor niets is het een Rijksmonument. De oudste grafsteen dateert uit 1625. Sinds 1950 is er niemand meer begraven.

De plek is het bezoeken waard. Er worden rondleidingen gegeven en er worden allerlei evenementen georganiseerd. Informatie hierover kunt u vinden bij VGO (www.vgo-hengelo.nl)

Big Band Eighty-Nine uit Borne viert dit jaar zijn 30 jarig bestaan. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Dit is het swingtijdperk waarin de beroemde big-bands tot bloei kwamen. De overbekende classics uit deze tijd van o.a Count Basie, Duke Ellington, en Benny Goodman staan op het programma.

Zangeres Loes Ossevoort en zanger Martin ter Haar maken de show compleet. Zij brengen hun interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en Louis Armstrong.

Datum: zondag 2 juni 2019
Aanvang: 11.30
Locatie: De Oude Algemene Begraafplaats, Bornsestraat 27, 7556 Hengelo
Entree: vrij