Evenementgegevens


Op maandag 7 december zal het Ben van den Dungen Quartet in het kader van ‘Broodje Cultuur’ een lunchconcert verzorgen in het prachtige theater Concordia in Enschede. Aanvang 12.30.

Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten’, zei drummer Art Blakey ooit. Dit is precies het motto van de muziek van het nieuwe programma van Ben van den Dungen.

Het Ben van den Dungen Quartet met special guest Deborah Carter laten u in het programma  ‘Blue Note’ de glorietijd van de jazzmuziek beleven. De muzikanten plaatsen bekende nummers uit de jaren ’50 en ’60 op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven.

De ‘blue note’ is misschien wel de belangrijkste noot in de jazzmuziek. Theoretici buigen zich al jaren het hoofd over deze ‘blue note’. De noot die eigenlijk niet kan, maar waar het nou juist allemaal om gaat. De noot die leven blaast in de muziek, die iets laat gebeuren. De noot die het verhaal vertelt. Niet voor niets heeft Ben van den Dungen dit programma de naam Blue Note gegeven!

Saxofonist Ben van den Dungen begon zijn carrière in het begin van de tachtiger jaren met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk. Sindsdien heeft hij in menige groepen gespeeld en heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 4500 concerten in zeventig verschillende landen gegeven. Het Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden zoals alleen de jazz die samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een ‘happy feel’ en 100% pure jazz.

Over Ben van den Dungen schreef de Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’.