Evenementgegevens


Artvark Saxophone Quartet duikt diep in de World of Groove. Hun partner in crime is bij deze gelegenheid het machtige collectief Drums United onder leiding van Lucas van Merwijk.

Drums United bestaat uit de Nederlander Van Merwijk, de Venezolaan Marco Toro, de Turkse Alper Kekeç en de Senegalese Moussé Pathé. Stel je voor dat Artvark zich klauwend en kruipend een weg baant over een podium als een vierkoppig monster, jammerende saxofoonmelodieën blaast en zich afspeelt in soulvolle soundscapes, terwijl Drums United hun ultieme en onderscheidende World Groove kookt. Artvark & ​​Drums United neemt je mee op een tijdloze reis, waarbij een meditatief koor met zingende percussie direct in het gezicht van een dampende saxofoonsolo op een diepe moerasgroove wordt doorgegeven.

Drums United toerde de wereld rond met shows als ‘Heartbeat’ en ‘Rhythm Dreams’: de perfecte storm van drums en percussie uitgevoerd door zeer gerespecteerde percussionisten uit vier verschillende continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Leider Lucas van Merwijk werd in 2015 door leden van De Slagwerkkrant verkozen tot beste Wereld- en Fusiondrummer van de Benelux.

Na twaalf jaar blijft Artvark Saxophone Quartet zich thuis voelen op grote internationale concertpodia voor hun diverse schare fans: van de Rotterdamse Operadagen tot het Cairo Jazz Festival. Naast het vasthouden van het publiek met hun liveshows, hebben ze deelgenomen aan tal van zeer goed ontvangen samenwerkingsprojecten. Sly ontmoet Callas met klassieke sopraan Claron McFadden, Polderbeest met acteur John Buijsman, Bosch in Bed met dansgezelschap De Stilte en Homelands met de Nederlandse Kameroenese zangeres Ntjam Rosie.

Drums United
Lucas van Merwijk (Nederland) – drums & percussie
Alper Kekeç (Turkije) – Oosterse percussie
Marco Toro (Venezuela) – Latijnse percussie
Moussé Pathé (Senegal) – Afrikaanse percussie
drumsunited.com

Artvark
Rolf Delfos – altsaxofoon
Bart Wirtz – altsaxofoon
Mete Erker – tenorsaxofoon
Peter Broekhuizen – baritonsaxofoon

 

Dit concert wordt mede georganiseerd door ArtEZ Conservatorium/Hogeschool voor de kunsten.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.