Evenementgegevens


Vlak na haar afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam (2003) werd zangeres Anne Chris gevraagd om op te treden tijdens het North Sea Jazz Festival. Hierdoor kwam haar carrière meteen in een stroomversnelling en volgden optredens op gerenommeerde podia als het Bimhuis, Carré en het Concertgebouw.

Anne Chris bracht vier albums met eigen repertoire uit waarop een mix van invloeden uit de jazz, soul en latin te horen is: ‘Tomorrow is today’ (2004), ‘Play for now ‘ (2010), ‘Just Kissed the Sun’ (2014) en ‘Flowing Freely’ (2019).

Als uitstapje nam ze in 2013 een Nederlandstalig kinder album op (‘Vogeltje Zing Maar’). Haar vader (gitarist/componist Peter Dekker) schreef deze liedjes voor Anne toen zij nog een kleuter was, en speelde ook mee op deze cd.

De afgelopen jaren tourde ze niet alleen in Europa (België, Italië, Duitsland) maar ook ver daarbuiten (Marokko, Turkije, Thailand, India). Als gastvocalist trad ze een aantal malen op bij de theatershow ‘Schreeuwstorm’ van Youp van ’t Hek, en ze zong bij het Malando Orkest (tour in China) en het European Jazz Quintet (tour in Engeland).

De band van Anne Chris bestaat sinds 2013 uit pianist Daan Herweg, bassist Kasper Kalf, drummer Jasper van Hulten en gitarist Bas van der Wal. Anne Chris schreef en produceerde  het album ‘Just Kissed the Sun’ samen met Daan Herweg. Met Bas van der Wal schreef Anne Chris twee nummers voor haar laatste album ‘Flowing Freely’.