Evenementgegevens


De vereniging ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ heeft op zaterdagavond 27 oktober het Saxofoonorkest van de conservatoria Zwolle en Utrecht in huis. Dit AHSO staat onder leiding van docent, componist en saxofonist Johan van de Linden. Zij spelen een klassiek georiënteerd programma. Met enkele uitstapjes naar de jazz en lichte muziek van de 20e eeuw.

Johan van der Linden (1961) studeerde klassiek saxofoon bij Ed Bogaard van het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde veel masterclasses. En was primarius van het beroemde Aurelia Saxofoon Kwartet van 1982 tot 2013. Voor dat kwartet schreef hij veel arrangementen en kreeg veel prijzen. Van der Linden is lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Als freelance musicus werkt hij veel met het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest. Als solist speelde hij veel premières van saxofoonconcerten.
Samen met zijn collega’s van het Aurelia Saxofoon Kwartet schreef Van der Linden een methode voor saxofoon. Nu is hij hoofddocent saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle en het Utrechts Conservatorium (Hogeschool der Kunsten Utrecht). Johan van der Linden is componist en arrangeur. Zij muziek is veelvuldig uitgegeven.

Op het programma staan werken van o.a. Bach, Mozart, Händel, Beethoven en Dvorák. Maar ook van Bernstein, Corea, Fieldhouse en Zawinul. Zaterdagavond, van 19:30 – 21:00 uur.
Zie ook: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Bezetting

Lars van Keymeulen – sopranino/soprano 1
Puck van der Hoeven – soprano 1
Pantelis Lykoudis- soprano 2

Mairika Barbier/Wytze de Swart – alto 1
Hanneke Veldhuizen/Katerina Parpouna – alto 2
Inge Mulder/Magdalena Goetze/Silvan van den Boom – alto 3/1
Julian van der Linden/Sara van de Wijer/Rebekkah Lycett – alto 4/3/2

Lotte de Bruin/Jos Baggermans – tenor 1
Mirjam Kwebeman/Alicia Hillman – tenor 2
Suzanne Boer/Roos Ahsmann – tenor 3/2

Daphne Wesseling – baritone 1
Simone Nederhof – baritone 2/1
Sven Smeets – bass