Evenementgegevens


Op de foto de Cotton Town Jazzband van een paar jaar terug. Vlnr Harry Schwankhuizen (trompet), Ewoud Huizing (bas), Gerard Koopman (klarinet, saxofoon en zang), Gerd Pol (trombone), Kees Brinkerink (slagwerk), Roel Van Asselt (gitaar, banjo en zang). Tijdens het afscheidsconcert op 19 november 2023 spelen Theo Toenink (bas) en Fred Gaasbeek jr. (drums)

2 augustus 1958 is de officiële oprichtingsdatum van de Cotton Town Jazzband. De eerste formatie bestond uit Jan de Boer (klarinet), Jochem Falk (trombone), Herman Joostens (trompet), Flip Gelsing (piano), Hans van de Bij (gitaar/banjo), Henk Bleumink (bas/zanger) en Benno Wolters (drums).

De band werd een begrip in Enschede. Met name in de jaren tussen 1958 en 1969 kon de Cotton Town met recht een toporkest genoemd worden. De band speelde aanvankelijk in diverse zalen in Irene, tot in 1960 – voor wat negen jaar zou aanhouden – de bovenzaal werd betrokken. Zeker in de eerste jaren hingen de bezoekers er in Irene met de benen uit.

Een getuige uit die jaren: “Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik met kloppend hart op zaterdagavond in Enschede uit de trein stapte en via het donkere straatje langs de kloostermuur naar gebouw Irene liep, waar iedere zaterdag de Cotton Town Jazzband speelde en waar je de lekkerste meiden van heel Twente kon vinden, die dan onveranderlijk zondags ook in Bad Boekelo te vinden waren. Gebronsde nimfen, die je middelbare schooljongenshart tot ongezonde ritmes konden opdrijven, zelfs al werd door schuchterheid de afstand van tientallen meters in acht gehouden. Je ging ook niet naar Irene, je ging naar de Cotton Town, want de lokaliteit en de band dat was hetzelfde. De Cotton Town was een begrip in die dagen, lang voordat de popmuziek was doorgedrongen tot Nederland.”

Reserveren / Kaarten bestellen

Ticket Prijs Aantal
Normaal entree €15,00 Uitverkocht
Jeugd/Studentkaart €10,00 Uitverkocht
Lid/Jaarkaarthouder €0,00 Uitverkocht
Vijfrittenkaart €0,00 Uitverkocht

Heb je een kortingscode, vul die dan hier in.