Evenementgegevens


NB: Vanwege enorme belangstelling hebben we dit concert verplaatst naar het Agora-theater van de Universiteit Twente

De Cotton Town Jazzband in 1959

2 augustus 1958 is de officiële oprichtingsdatum van de Cotton Town Jazzband. De eerste formatie bestond uit Jan de Boer (klarinet), Jochem Falk (trombone), Herman Joostens (trompet), Flip Gelsing (piano), Hans van de Bij (gitaar/banjo), Henk Bleumink (bas/zanger) en Benno Wolters (drums).

De band werd een begrip in Enschede. Met name in de jaren tussen 1958 en 1969 kon de Cotton Town met recht een toporkest genoemd worden. De band speelde aanvankelijk in diverse zalen in Irene, tot in 1960 – voor wat negen jaar zou aanhouden – de bovenzaal werd betrokken. Zeker in de eerste jaren hingen de bezoekers er in Irene met de benen uit.

Een getuige uit die jaren: “Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik met kloppend hart op zaterdagavond in Enschede uit de trein stapte en via het donkere straatje langs de kloostermuur naar gebouw Irene liep, waar iedere zaterdag de Cotton Town Jazzband speelde en waar je de lekkerste meiden van heel Twente kon vinden, die dan onveranderlijk zondags ook in Bad Boekelo te vinden waren. Gebronsde nimfen, die je middelbare schooljongenshart tot ongezonde ritmes konden opdrijven, zelfs al werd door schuchterheid de afstand van tientallen meters in acht gehouden. Je ging ook niet naar Irene, je ging naar de Cotton Town, want de lokaliteit en de band dat was hetzelfde. De Cotton Town was een begrip in die dagen, lang voordat de popmuziek was doorgedrongen tot Nederland.”

De Cotton Town Jazzband in 2023:

  • Gerard Koopman (clarinet, sax,zang) lid sinds 1959
  • Roel van Asselt (gitaar, banjo, zang) lid sinds 1980
  • Harry Schwankhuizen (trompet) lid sinds 1988
  • Theo Toenink (contrabas) lid sinds 1990
  • Fred Gaasbeek (drums) lid sinds 1994
  • Gerd Pol (trombone) lid sinds 2010

 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.