Diepbedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van Humphrey Campbell op 25 maart 2024. Humprey was een geweldige zanger, componist, arrangeur en een fantastisch fijn mens. Humphrey was een enorm veelzijdig en bevlogen musicus. Als docent droeg hij met grote bezieling zijn kennis en ervaring over aan nieuwe generaties vocalisten.

Humprey was een veel en graag geziene gast op ons jazzpodium. (Zie onze jazzkroniek>>)

Van zijn concert in De Tor in december 2017 is een videoregistratie gemaakt. Humphrey wordt hier begeleid door Karel Boehlee op piano, Hermine Deurloo op chromatische mondharmonica en Ruud Ouwehand op bas. 


“Humphrey Campbell, geboren op 26 februari 1958 in Moengo, Suriname, studeerde cum laude af aan het Hilversums Conservatorium, waar hij in 1982 als autodidact begon. Het was de opmaat tot een rijke en veelzijdige carrière, waarin hij met talloze grote namen uit de Nederlandse muziekscene samenwerkte. Zo vertolkte hij in 1984 Seth Gaaikema’s vertaling van For Once In My Life, (Eens In Je Leven) in diens oudejaarsconference, en nam hij in 1985 samen met Karin Bloemen en Astrid Marz deel aan het Knokke Festival.

Hij was vaste vocalist van het Dutch Jazz Orchestra en was te gast bij orkesten als The Skymasters, het Metropole Orkest, het BRT Orkest, WDR Big Band, Köln Big Band en het VARA Dansorkest. Als gastmusicus werkte hij mee aan cd’s van Jerry van Rooyen, Rob de Nijs, Paul de Leeuw, Greetje Kauffeld, Rocq-e Harrell, Peter Koelewijn, Anita Meijer, Helmut Lotti, Ruth Jacott en Henk Westbroek. Ook speelde hij een van de hoofdrollen in de musical A Night At The Cotton Club.”

Bron: website Conservatorium Amsterdam