Evenementgegevens


Dit mini-festival vindt plaats op het Jacobuspleintje (het pleintje achter de Jacobuskerk aan de Walstraat in Enschede. 

De “tunes” worden verzorgd door Jazzpodium de Tor, de “tapas” zijn afkomstig van Tapasrestaurant Los Suenos.

Entree is gratis, aanvang 18:00 uur

i.s.m. Wald und Wiesen & Los Suenos

In samenwerking met “Wald und Wiesen Kultur” uit Münster en onze buren van tapasrestaurant Los Suenos organiseren we onder het motto “Nooit te jong voor jazz” een mini-festival op het pleintje achter de Jacobuskerk.


Jeugdbigband Big Bang

onder leiding van Annemarie ten Heggeler

Big Bang Hengelo is een band met jonge muzikale talenten in de leeftijd van 11 tot 21 jaar onder begeleiding van Anne-Marie ten Heggeler. Deze jeugd-bigband is onderdeel van de Oyfo Kunstenschool dat nog drie Jazzbands in de gelederen heeft.


The Rolo’s

The Rolo’s bestaande uit broer (piano) en zus (viool) zijn op dit moment een van de jongste duo’s waar Nederland trots op kan zijn. Floris is 10 jaar en Annemijn is 12 jaar oud. Het bijzondere van dit duo is dat ze zich ontwikkelen in het klassieke repertoire als ook het jazz repertoire. Daarbij wordt hun repertoire verrijkt met eigen composities en arrangementen. The Rolo’s zijn dan ook al op diverse gerenommeerde podia en festivals te zien. 

Niemand minder dan jazz-diva Deborah J. Carter zei over The Rolo’s: “Floris and Annemijn making their music, are an inspiration to those who listen to them – musicians and civilians alike. They are a reminder to us that true musicality is timeless and ageless. There’s nothing more to say but, Jazz has a beautiful future”.


Jumelage Concerts Twente-Münsterland: Een muzikale brug tussen culturen

In een tijd waarin muziek mensen meer dan ooit samenbrengt, zijn we verheugd de oprichting aan te kondigen van een unieke combo die het muzikale landschap van de Euregio Twente-Münsterland zal verrijken. Onze groep, bestaande uit getalenteerde musici uit Nederland en Duitsland, symboliseert de levendige verbinding tussen Twente en het Münsterland. Ons doel is om door de fusie van jazz met traditioneel liedgoed van beide culturen een programma te creëren dat niet alleen het luisteren waard is, maar ook meeslepend.

Geïnspireerd door het succesvolle “FolksMusic”-project, waarbij Duitse volksliederen in jazzarrangementen opnieuw werden geïnterpreteerd en gezamenlijk gezongen, breiden we onze muzikale horizon uit. Onze Nederlandse collega’s verrijken het repertoire met liederen uit hun thuisland, waardoor een veelzijdig en hoogwaardig jazzprogramma ontstaat. Dit programma is niet alleen tastbaar dichtbij, maar nodigt ook uit tot meezingen, waardoor het een perfect platform biedt voor het begrijpen en verdiepen van vriendschap binnen de Euregio.

In 2024 zullen we dit bijzondere programma presenteren in een totaal van 10 concerten. Op het mobiele Bonsai Podium, dat cultuur naar de meest afgelegen hoeken van onze regio’s brengt, willen we een onvergetelijke ervaring creëren. Deze concertreeks is meer dan alleen een muzikale uitvoering; het is een oproep tot culturele ontmoeting en uitwisseling die de grenzen tussen onze landen overstijgt.

De Jumelage-band bestaat uit:

  • Marijn Ouwehand (Twente): zang
  • Sebastian Altekamp (Münsterland): piano
  • Jan Wessels (Twente): trompet
  • SEBASTIAN NETTA (Münsterland): drums
  • Ruud Ouwehand (Twente): contrabas

 

Dit mini-festival vindt plaats op het Jacobuspleintje (het pleintje achter de Jacobuskerk aan de Walstraat in Enschede. 

De “tunes” worden verzorgd door Jazzpodium de Tor, de “tapas” zijn afkomstig van Tapasrestaurant Los Suenos.

Entree is gratis, aanvang 18:00 uur
​