Zoals altijd was het op 14 oktober weer een feestje in de Tor. Deze keer zelfs een heel bijzonder trombonefeestje! Na jarenlang vaste trombonist bij het Metropole Orkest te zijn, zorgde Paul Woesthuis met zijn eigen collectief voor een speciale vrijdagavond. Het voor deze avond samengestelde Paul Woesthuis Collectief bestond uit 5 trombones, een ritmesectie en een zangeres; een lang gekoesterde droom van bandleider Woesthuis. Het werd een mooie avond vol jazz klassiekers, afgewisseld met een wals voor de ritmesectie en een gevoelig solonummer van Woesthuis zelf.

Paul Woesthuis trapte de avond af met een lekkere improvisatie in het nummer ‘Our Delight’. In het nummer ‘Cherokee’ pakte de bastrombonist Bauke Alma zijn tuba erbij en zorgde voor een mooie warme ondertoon, waarbij Bert Pfeifer een speelse solo toevoegde die flink de hoogte inging met een geweldig uitgesponnen einde.
Tijdens het volgende nummer ‘I Will Wait For You’ kwam Caroline Goudswaard erbij om het klassieke nummer te voorzien van een echte jazzstem. De zangeres maakte weliswaar een foutje bij haar eerste inzet, maar dat werd soepel opgevangen en daarna werd het nummer swingend uitgespeeld.

Even later op de avond was er een fantastisch fraaie wals van de ritmesectie, ingeleid door prachtige gitaarlijnen van Mark Weber. Nadat de gitaar, de piano en de bas helemaal hun gang konden gaan, deed invaller Jan ter Maat op drums een ‘4 om 4’ met gitaar en piano.
Na een feature voor gitarist Weber in de klassieker ‘Bernie’s Tune’ met een humoristische twist aan het eind was het alweer tijd voor de pauze.

Na de pauze werd het nummer ‘My Funny Valentine’ in een arrangement van Joan Reinders gedirigeerd door Woesthuis, met een belangrijke rol voor Alma, die met zijn tuba in het begin en eind zorgde voor een warm bed voor de andere muzikanten.
Hierna volgde een solonummer voor Caroline Goudswaard samen met de ritmesectie. Na een speelse improvisatie van de zangeres kwamen Weber, Ouwehand en Altekamp aan bod, die duidelijk aan het genieten waren.

Paul Woesthuis zelf zorgde daarna voor een gevoelige omslag in het repertoire met een lament van J.J. Johnson voor trombone en ritmesectie. De stemmige klanken van Woesthuis werden aangevuld door een prachtig intermezzo van Sebastian Altekamp op piano.

Het laatste nummer was een soort medley van de twee door Woesthuis aan elkaar gearrangeerde klassiekers ‘’s Wonderful’ en ‘They Can’t Take That Away From Me’. Het laatste tutti zorgde voor een spetterend einde. Natuurlijk had het collectief rekening gehouden met een leuke toegift; dezelfde medley, maar dan in een veel sneller tempo. Daarmee kwam een heerlijk feestje eigenlijk te snel ten einde!

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond 14 oktober 2022. Concert door Paul Woesthuis Collectief.
Bezetting: Paul Woesthuis, Bert Pfeifer, Henri Gerrits, Gerd Pol, Bauke Alma – trombone, Mark Weber – gitaar, Sebastian Altekamp – piano, Jan ter Maat – drums, Ruud Ouwehand – bas en Caroline Goudswaard – zang. Programma: Een samenstelling van standards en meer.