Vorig seizoen kondigde Gerlo Hesselink het al aan: de opvolger van zijn cd “Gardens of Stone”. Een nieuw cd-album, opgedragen aan zijn vijf jaar geleden overleden zoon Jan. De officiële cd-presentatie was vrijdagavond 7 oktober 2022 in Jazzpodium de Tor, hoewel Gerlo heel eerlijk toegaf dat er al meerdere schijfjes in omloop waren. Zo gaat dat nu eenmaal. De eerste echte officiële cd werd uitgereikt aan Joost Jansma, één van de eerste en langstmeewerkende vrijwilligers van De Tor.

De eerste set van dit concert voor een bomvolle Tor zat er toen al bijna op. Gerlo en zijn kwartet (naast hemzelf op sax Dirk Balthaus op piano, Johan Plomp op bas en Joost Kesselaar op drums) speelden een indrukwekkend concert met fraaie versies van stukken van Gerlo zelf en van door hem èn door Jan bewonderde musici als Dirk Balthaus (Vanilla Winter Waves), Pat Metheny (New Year), Dick Oats (de titelsong Meant for You), Kenny Wheeler (For Jan) en Toots Thielemans (Old Friends).
Daarnaast leverden zangeres Fleurike de Geus en pianist Chris Muller een bijzonder indrukwekkende bijdrage aan deze gedenkwaardige avond. Hun compositie ” Song For Jan” was één van de absolute hoogtepunten van dit concert en hun uitvoering van “The Return”, een compositie van Joey Calderazzo met lyrics van Kurt Elling, deed het origineel verbleken.

Bij die eerste officiële cd voor Joost bleef het niet, deze avond. In de pauze en na afloop van het concert  wisselden vele zilveren schijfjes van eigenaar. Terecht: “Meant for You” is een prachtige cd vol prachtige composities in prachtige uitvoeringen. Intens, indrukwekkend, oprecht, ontroerend en soms zelf humoristisch. Mooier eerbetoon aan Jan is nauwelijks denkbaar! Een aanrader voor in de schoen of onder de kerstboom…. Te bestellen in de webshop van Gerlo>>