In het Festival Johann Sebastian Jazz, georganiseerd in het kader van het 35-jarig bestaan van de Stichting Twentse Matthaus Passion, werken Wilminktheater, Jazzpodium de Tor en de STMP samen.

Dat heeft het mogelijk gemaakt om op 13, 14 en 15 september 2019 prachtige jazzconcerten met topmusici te organiseren in samenwerking met Jazzpodium De Tor, Rijksmuseum Twenthe en het Wilminktheater.

Een week later barst het reguliere Jazzseizoen van Jazzpodium de Tor los…

Programma

 • vrijdag 13 september 2019 15:00 uur, Rijksmuseum Twenthe

  Dascha Skorokhodora – Bach, Poetry & Jazz

  Dasha Skorokhodova is een van de meest veelbelovende stemmen in de jazzwereld. Deze Russische zangeres heeft in een sneltreinvaart een succesvolle carrière opgebouwd. Zo speelde ze onder andere op jazzfestivals in Amersfoort, Zoetermeer en Breda en trad ze op als speciale gast tijdens de beroemde “Monday Night at Birdland” in New York. Binnenkort verschijnt Dasha op internationale podia in Thailand en Rusland. Entree kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de balie...

  Lees meer

   


 • vrijdag 13 september 2019 21:00 uur, Jazzpodium de Tor - Enschede

  Trio Peter Beets & Julia Philippens

  wereldvermaard jazzpianist Peter Beets komt met zijn trio én gastsoliste Julia Philippens naar Jazzpodium de Tor voor een uniek concert rondom de muziek van J.S. Bach.

  Lees meer

   


 • zaterdag 14 september 2019 20:00 uur, Grote Kerk Enschede

  Kerkconcert: Bert van den Brink, Jan Menu, Ernst Glerum, Dual City Concert Band

  Op 14 september treedt in de Grote Kerk Bert van den Brink op met Jan Menu en Ernst Glerum. Van der Brink improviseert jazz op het grote kerkorgel en speelt daarna samen met saxofonist Menu en bassist Glerum. Na de pauze soleren zij bij de Dual City Jazzband, de huisband van De Tor.

  Lees meer

   


 • zondag 15 september 2019 14:30 uur, Muziekcentrum Enschede - kleine zaal

  The Four Baritons

  Niels Bijl, Ties Mellema, Jan Menu, Niels van Haften. Misschien wel het beste saxofoonkwartet ter wereld: Vier Baritonsaxen in één ensemble.

  Lees meer