Het nieuwe jaar beginnen met een goed voornemen: collegereeks “De Geschiedenis van de Jazz”. Je bent nooit te oud om te leren, tenslotte.

U3L, de Universiteit voor Leven Lang Leren, organiseert een collegereeks “De Geschiedenis van de Jazz” in Enschede en Zwolle. De colleges worden gegeven door Tibor Elferink. Tibor Elferink studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Groningen en saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij is verbonden aan het ArtEZ Conservatorium en werkt daarnaast als freelance musicus en concert organisator.

Leden/jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor ontvangen €25,00 cashback als zij deelnemen aan deze cursus.

  • Het betreft 6 colleges van ca 2 uur incl. pauze.
  • Locatie: Bibliotheek, Pijpenstraat 15 Enschede
  • Collegedagen: 28 feb, 6, 13, 20, 27 mrt, 3 apr 2020
  • Collegetijden: vrijdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur

Deze collegereeks geeft inzicht in de historische ontwikkeling van deze veelzijdige en interessante kunst-vorm vanaf haar ontstaan begin 20e eeuw tot heden.
Daarbij zal er aandacht zijn voor diverse sociaal maatschappelijke thema’s die een rol spelen in de ontwikkeling en perceptie van jazz, zoals slavernij, racisme, de opkomst van de burgerrechtenbeweging, het ontstaan van de tienercultuur en de introductie van de radio. Maar natuurlijk is er ook veelvuldig aandacht voor de grootheden uit de jazz zoals Miles Davis, Duke Ellington, John Coltrane, Billie Holiday en Charlie Parker. Wat maakt hen zo kenmerkend en wat was hun rol binnen de ontwikkeling van de jazz.