Evenementgegevens


 

Pinksteren wordt weer Swingsteren! Door corona hebben we dit feestje een paar jaar moeten missen. Maar dit jaar gaan we weer los op het plein achter  Schouwburg Hengelo. Alweer de zesde editie van het Big Band Festival Hengelo. Georganiseerd door  Schouwburg Hengelo, Bert Fransen en Jazzpodium de Tor.

Programma:

13.00 uur:  Big Bang

Big Bang, de jeugd Bigband van Oyfo Kunst en Techniek in Hengelo, onder leiding van Anne-Marie ten Heggeler.

14.00 uur:  Big Band ’89

Big Band Eighty-Nine is in 1989 opgericht in Borne door enthousiaste muzikanten met verschillende muzikale achtergronden uit Borne en omgeving. De band brengt de luisteraar terug in de nostalgische sfeer van de jaren ’30 tot ’60 van de vorige eeuw. Zangeres Loes Ossevoort maakt de show compleet. Zij brengt haar interpretatie van de legendarische vocalisten uit die tijd zoals Ella Fitzgerald, Billy Holiday. Verschillende generaties zijn vertegenwoordigd in de band, dit maakt Big Band Eighty-Nine echt bijzonder. Een aantal leden die de oprichting in 1989 hebben meegemaakt zijn er nog steeds, maar de jongste leden zijn student. Leeftijd blijkt niet uit maken als je samen muziek maakt en deze passie met elkaar deelt. Bekende muzikanten uit de regio hebben de band geleid: Roel van de Berg, Wim Lammerink, Willy van Diepen, en Andrew Read. Sinds 2017 is de muzikale leiding in handen van Bert Fransen.

15.00 uur:  Big Band Exposure

Big Band Exposure uit Enschede is een enthousiaste big band die bestaat uit ervaren jazz muzikanten, gedreven amateurs, (ex) conservatoriumstudenten en andere muzikale talenten.  De combinatie van kwaliteit en spontaniteit zorgt voor spetterende optredens in Nederland en Duitsland. Ook heeft Exposure diverse prijzen in de wacht gesleept. Het repertoire bestaat uit swingende big band jazz, blues, funky stukken en latin.

16.00 uur:  Big Band Almelo

Achttien enthousiaste muzikanten vormen samen Big Band Almelo. Big Band Almelo wordt gekenmerkt door zijn niet alledaagse repertoire keuze. Zo hebben ze muziek van Maria Schneider, Thad Jones / Mel Lewis, Charles Mingus, Gordon Goodwin en eigen composities op de lessenaar staan.

17.00 – 18.15 Big Band Hengelo m.m.v. gastsolist Sean Freeman (saxofoon)

Big Band Hengelo bestaat uit zo’n 20 enthousiaste muzikanten onder leiding van Sander Zweerink. Al meer dan 30 jaar spelen wij op onder andere Big Band festivals, stadsfeesten en andere gelegenheden. De band kenmerkt zich door de warme en vette sound die in haar meer dan 30-jarige bestaan zorgvuldig gecultiveerd is. De band heeft een breed repertoire van instrumentale en vocale nummers.
Als speciale gast staat bij Big Band hengelo op het podium SEAN FREEMAN. Saxofonist SEAN FREEMAN is vooral bekend van zijn werk met de Britse fusionband Level 42.

Vrij entree


Het Big Band Festival Hengelo is een samenwerking tussen: