Evenementgegevens


 

Hij is dan wel de jongste en in Europa de minst bekende Marsalis, maar dat doet niets af aan zijn muzikale talent. Als zoon van een jazz-muzikant en docent Ellis Marsalis, die onder andere iconen Terence Blanchard en Horry Conninck Jr. onder zijn hoede had, is de muziek hem met de paplepel ingebracht.

Terwijl zijn broers Branford en Wynton internationaal de aandacht trokken, werkte Jason in Amerika aan zijn carrière. In 1998 was hij mede-oprichter van een succesvolle band ‘Los Hombres Calientes’ waarmee hij direct al meerdere prijzen won en twee CD’s opnam. In 2001 startte hij zijn eigen quintet en speelde hij daarnaast nog regelmatig met pianist Marcus Roberts.

Van 2009 tot 2016 verruilde Marsalis het drumstel voor de vibrafoon en leverde in die periode drie albums op met dit instrument als basis.

Het kwartet speelt muziek uit de jaren vijftig en zestig, gebundeld in het Silverbook, een selectie moderne jazz uit New Orleans met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste.

Bezetting:
Jason Marsalis: drums, vobrafoon
Ian Clever: trompet
Timothy Banchet: piano
Thomas Pol: bas

Meer info en kaarten