Evenementgegevens


De Nederlandse drummer Philippe Lemm keert voor even terug uit de VS voor een concert met zijn New Yorkse trio in LantarenVenster. Lemm studeerde in 2009 af aan het Conservatorium van Amsterdam en vertrok daarna naar New York om er als eerste Nederlandse drummer een mastertitel te halen aan de prestigieuze Manhattan School of Music. Daar ontstond ook zijn pianotrio waarmee hij nu naar Enschede komt.

In 2016 kwam het debuutalbum New Amsterdam uit, een mix van eigen stukken en een aantal jazzstandards. In 2019 verscheen het album City Birds, waarvoor New York de inspiratiebron vormde. Philippe: ‘Er zijn daar zo veel subculturen met eigen regels, een eigen taal en een eigen dialect. Het niveau is altijd enorm hoog… jazz, hiphop, gospel, pop, noem maar op. Als je vanuit een bird’s eye viewzou kijken, zie je dat al deze stijlen eigenlijk heel veel gemeen hebben.’

Het trio laat zich muzikaal dan ook niet kaderen. Jazz en improvisatie vormen de basis, maar rock en klassiek zijn net zo goed van grote invloed.

Het trio speelde op al internationale podia als de Blue Note, Ronnie Scott’s, Het Concertgebouw en North Sea Jazz. Lemm werkte samen met musici als Karel Boehlee, Peter Tiehuis, Amina Figarova en Grammywinnaar Donny McCaslin. Ook is hij medeoprichter van de groep Life Size en permanent bezig met verschillende muzikale projecten. Hij speelde inmiddels mee op zestig cd’s.

‘Subtiel, krachtig en eigenzinnig. Philippe Lemm heeft in New York zijn geluid gevonden, een geluid dat naar meer smaakt.’ – NPO Radio

Bezetting:
Sharik Hasan – piano
Jeff Koch – bas
Philippe Lemm – drums

Reserveren / Kaarten bestellen

Ticket Prijs Aantal
Normaal entree €15,00 Uitverkocht
Student/Jeugdkaart €10,00 Uitverkocht
Lid/Jaarkaarthouder De Tor €0,00 Uitverkocht
Vijfrittenkaart €0,00 Uitverkocht