Evenementgegevens


Een All Star bezetting op het Tor-podium! Pianist Jasper van ‘t Hof, saxofonist Dick de Graaff, bassist Stefan Lievestro en percussionist Jamie Peet. Dat wordt feest!

Enschedeër Jasper van ‘t Hof is misschien wel de belangrijkste nog levende jazz-musicus van Nederland. Alleen weet bijna niemand dat…
Hij is een van de meest actieve jazzmuzikanten in Europa. Hij heeft meer dan 70 albums opgenomen. Tijdens zijn carrière was hij toetsenist bij Archie Shepp en vele anderen, stond hij samen met drummer Pierre Courbois aan de wieg van de eerste Europese jazzrockgroep Association P.C., richtte hij samen met Philip Catherine en Charlie Mariano  de groep Pork Pie en was hij de leider van de groep Pili Pili (met onder anderen de Afrikaanse zangeres Angelique Kidjo, en de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans) waarin hij Europese jazz combineert met Afrikaanse muziek. Om maar een paar wapenfeiten te noemen. In 1997 kreeg hij de Bird Award.

Saxofonist Dick de Graaf  beweegt zich muzikaal in alle denkbare stijlen. Klassiek, jazz, world, roots; you name it… Hij is leider en medeoprichter van het Clazz-ensemble, het Dick de Graaf Quartet en Trio Nuevo. Hij heeft het podium gedeeld met grootheden als Chet Baker, Misha Mengelberg, Kenny Weeler, Tom Harrell, Benny Golson, Billy Hart, Toumani Diabaté, Jeremy Monteiro en natuurlijk Jasper van ‘t Hof.

Stefan Lievestro studeerde in1989 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. Hij speelde onder andere met bekende jazzgrootheden als Nat Adderley, Bob Berg, Deedee Bridgewater, Philip Catherine, Pat Metheny, Freddie Hubbard en Art Porter. Momenteel treedt Stefan met grote regelmaat op met Michiel Borstlap, Harmen Fraanje, Jasper Blom en Reinier Baas. Hij geeft les aan de conservatoria van Gent en Rotterdam.

De benjamin in dit gezelschap: drummer Jamie Peet. Coming man en een van de meest gevraagde drummers van dit moment. Hij speelt onder andere bij Floris van der Vlught’s Windkracht 7, Ernst Glerum, Ramon Valle, Pete Philly, Lars Dietrich en Rik Mol.