Evenementgegevens


Het is alweer de 5e keer dat de Hamaland Jazz Club alle Jazzmusici en gasten, ter weerszijden van de Duits-/Nederlandse grens uitnodigt deel te nemen aan een ontspannen en swingende en avond met gelijkgestemde zielen.

Bij een jamsessie wordt er “gejamd” aan de hand van bij de deelnemende muzikanten bekende thema’s (melodieën) en (akkoorden)schema’s, meestal en voornamelijk op basis van zg. (jazz)standards. Elke (jazz)muzikant krijgt de gelegenheid mee te doen! Want de bedoeling en de kick van dit gebeuren is om beginnende- maar ook ervaren muzikanten die normaliter niet met elkaar optreden, op één podium samen te brengen, te laten improviseren en vooral van elkaar te leren in een ontspannen sfeer.

Accomodatie

De HJC zorgt voor een complete PA installatie, basversterking, gitaarversterking, piano – contrabas en slagwerk maar iedereen is uiteraard vrij eigen of aanvullende “gear” mee te brengen. Daarnaast is er een combo, samengesteld uit Duitse en Nederlandse musici dat als basis dient voor de div. samenstellingen die in de loop van de avond ontstaan.
Ook dit jaar gaat de HJC er vanuit dat er een groot aantal muzikanten uit Duitsland en Nederland deelneemt waarbij met name wordt gerekend op de inzet van de eigen HJC-leden Minja Martinovic (trp), Norbert Umme (drs) , Ewoud Huizing bas) en Henk Bleumink (bas/voc.).

De entreeprijs voor niet-leden bedraagt € 7,50
Uiteraard hebben deelnemers vrij entree!