Evenementgegevens


Ineke Vandoorn en Marc van Vugt mogen natuurlijk niet ontbreken in een jubeljaar! 
Dat vonden zij ook, gelukkig!

Zangeressen die standards zingen met een combootje zijn er genoeg. Eigenwijze vocalisten met een oorspronkelijke muzikale wereld en authentieke teksten zijn helaas minder dik gezaaid. Ineke Vandoorn behoort zeker tot de laatste categorie. Met haar levenspartner en gitarist Marc van Vugt aan haar zijde heeft ze een bijzonder oeuvre opgebouwd waarbij ze zich altijd als prima inter pares opstelt. De muziek moet tellen, en dat doet hij ook.

Nederland. Utrecht, december 2012, Portret Ineke van Doorn en Marc van Vugt Foto: Jiri Buller

Nederland. Utrecht, december 2012, Portret Ineke van Doorn en Marc van Vugt
Foto: Jiri Buller

Het duo zoekt voortdurend naar bijzondere partners om de composities van de gitarist vorm te geven. In het verleden deelden de saxofonisten Paul van Kemenade, Thomas Chapin en Andy Sheppard en trombonist Robin Eubanks al eens het podium met hen. Voor hun huidige project benaderden ze slagwerker Michael Vatcher en de bassist Paul Berner. Marc van Vugt schreef er prikkelende composities voor.

Verwacht sferische klanken, funky arrangementen, moderne muziek vol schrijnende en wringende samenklanken en treurig troostende liedjes.
Bezetting:

  • Ineke Vandoorn: zang, piano
  • Marc van Vugt; gitaar
  • Paul Berner: contrabas
  • Michael Vatcher: drums

COLLECTABLES

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt startten hun cd-serie Collectables met daarop live-opnamen van concerten en studiosessies. Inmiddels verschenen in deze serie de cd’s White en (what about) Words. De cd’s presenteren zich als een canvas waarop het duo in diverse bezettingen een eigen muzikale wereld schept. Een wereld waarin intimiteit de boventoon voert, en waar de luisteraar soms wordt opgeschrikt door een enkele burleske uitspatting.
De pers schreef ‘White- Collectables one’ grijpt je aan, doet je glimlachen, soms een beetje huiveren, maar het doet je altijd wát. (Rinus van der Heijden – Jazzenzo)