Evenementgegevens


“Wanneer komt Humprey weer zingen?” en “Komt Bert van den Brink weer eens naar de Tor?” Twee vragen die regelmatig worden gesteld in Jazzpodium de Tor. Wel, we hebben goed nieuws: Humprey Campbell komt zingen en Bert gaat hem begeleiden, samen met Ruud en Peter.

Van Surisoul tot jazz standards: Humphrey Campbell zingt een breed spectrum aan muziek. Hij zong met de Skymasters, vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival en hij is docent op het conservatorium. Vaste Tor-bezoekers zullen hem echter vooral herinneren als de reïncarnatie van Nat King Cole. Tijdens het laatste Jazzfestival Enschede veroverde hij samen met Ack van Rooyen en het Jazz Art Orchestra de harten van de Tor-bezoekers met zijn prachtige interpretaties van jazz-standards en -ballads.

Pianist Bert van den Brink, winnaar van de Boy Edgar prijs, behoort zonder twijfel tot de meest veelzijdige toetsenisten die ons land heeft voortgebracht. Hij kan op piano, orgel en accordeon uit de voeten en beheerst een veelheid aan stijlen. De blind geboren musicus werd klassiek geschoold aan het Utrechts Conservatorium, waar hij nu als docent aan verbonden is.

Humprey Campbell zingt “Round Midnight” van Thelonious Monk, begeleid door o.a. Toon Roos op sax.

Bert van den Brink begeleidt Toots Thielemans in de standard “Have You Met Miss Jones” van Rodgers en Hart.