Evenementgegevens


Tijdens zijn vorige concert in De Tor kondigde Gerlo het al aan: in de zomermaanden zouden ze de studio induiken voor de opname van een gloednieuw album. Dat is intussen gebeurd, de opnames zijn gemaakt, de nummers zijn afgemixed en het resultaat kunnen we vanavond beluisteren tijdens de officiële presentatie van de nieuwe cd van het Gerlo Hesselink Quartet.

De nieuwe cd van het Gerlo Hesselink Quartet is een tribute voor de vijf jaar geleden overleden zoon Jan Hesselink geworden. De meeste stukken hebben betrekking op hem, zoals “Song For Jan” , geschreven door Chris en Florieke. Op de CD staan, naast eigen composities, stukken van Kenny Wheeler, Toots Thielemans en Pat Metheny. Het titelstuk “Meant for You” is gecomponeerd door Dick Oatts :
“I wrote for anyone who might feel particularly vulnerable in that given moment. It was for people who have a hard time expressing their sorrow or grief. This tune was written to express an unabridged sadness with an open heart so it can heal or forgive. A tune that was dedicated loss but having no hesitation in how you express it “

Florieke de Geus (zang)
Florieke studeerde in Rotterdam en Berlijn, en op dit moment in Parijs. Zij reflecteert de europese jazz sound, door haar composities, gedichten en arrangementen. Ze heeft gestudeerd bij geweldige musici als Izaline Calister, Ilja Reijngoud en Riccardo del Fra.
Haar interesse gaat verder dan muziek, naar gebieden als trans-disciplinair, academisch onderzoek en het creëren van veilige gebieden. Dit resulteerde in projecten met academici, circus artiesten en theater producenten.

Gerlo Hesselink (sax)
Gerlo is door zijn ruime bigband ervaring veel gevraagd invaller in diverse orkesten door heel Nederland, waaronder het metropole orkest. Naast saxofoon speelt hij ook fluit en klarinet. Ondertussen heeft hij vele internationaal bekende artiesten begeleid zoals Toots Thielemans, Benny Golson, Randy Brecker en Deborah Brown.
Daarnaast is hij in diverse kleine(re) bezettingen actief of actief geweest, o.a. met Peter Tiehuis, Hod O’ Brian en nu met zijn eigen kwartet. Ook is hij regelmatig in theaters te beluisteren geweest als invaller bij musicals en andere theater producties, zoals in ‘Songs from the Heart’ van Simone Kleinsma en ‘La Cage Aux Folles’. Gerlo is op dit moment vast lid van o.a. Get the Funk, de Dual City Concert Band, Millennium Jazz Orchestra, Jazzart
Orchestra, de Ramblers en de Guus Tangelder Bigband.

Dirk Balthaus (piano)
Pianist Dirk Balthaus, geboren en getogen in Oberhausen-Sterkrade (D), ontdekte zijn liefde voor de piano op de leeftijd van 6. Op de leeftijd van 15 ontdekte hij Jazz in Kuro’s Jazzkeller, een club in zijn woonplaats. Daar hoorde hij pianist Peter Walter uit Essen, wiens spel en lessen een grote invloed hadden.
Van 1986-1991 studeerde hij jazzpiano aan het conservatorium in Hilversum. Zijn leraren waren Frans Elsen, Henk Elkerbout en Rob Madna. Verdere muzikale ontwikkeling volgde door optredens in jazzclubs, op festivals en in theaters.

Johan Plomp (bas)
Johan Plomp studeerde contrabas en compositie / arrangeren aan het Conservatorium in Hilversum (Nederland). Met Miguel Martinez is hij de oprichter van ‘What’s The Tonic – het Kwartet’.
Als bassist en componist is zijn naam te vinden op vele cd’s met artiesten als Wim Overgaauw, Buddies in Soul (Cees Slinger), Loet van der Lee en Fleurine. Johan is de dirigent van het Rotterdams Jazz Orchestra en de Johan Plomp Small Big Band. Hij dirigeerde en arrangeerde voor ensembles als het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Amsterdam Saxophone Quartet, Tineke Postma en Amsterdam Sinfonietta en het Metropole Orkest. Johan geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam.

Joost Kesselaar (drums)
Drummer Joost Kesselaar heeft opgetreden/opgenomen met een breed scala aan artiesten zoals Kenny Wheeler, Benny Nailey, Joe Lovano, Kenny Werner, Cedar Walton, Clazz Ensemble, Gerard Kleijn Group, Charlie Mariano, Markus Stockhausen etc. Hij werd begeleid door legendarische drummers zoals Idris Mohammed, Joe Chambers, Andrew Cyrille en Jeff Hamilton. Joost is ook verbonden aan de faculteit van het Utrechts Conservatorium. Hij is momenteel een van de meest gevraagde drummers in Nederland en daarbuiten.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.