Evenementgegevens


Enschede staat deze zondag in het teken van het Zilverfestival.
(zie ook culturelezondagenschede.nl)

De Tor stelt zijn podium beschikbaar als “Generatiepodium”. Twee (of meer) generaties, waarvan tenminste één 55-plus, brengen samen een performance op het podium. Muziek, zang, poëzie, dans…

Entree is gratis, aanvang 13:00 uur

Op het Generatiepodium vanmiddag:

 • Faulhaber’s Fun!
  In de familie Faulhaber hield vroeger de een van folksong/country en de ander van beatmuziek. Ruim 50 jaar later ondernemen Bob en Toon een poging om samen iets ten gehore te brengen op het Zilverfestival. Hoe dat uitpakt? Ga het horen!
 • De Gema’s
  Zangduo sinds 1953 brengt ‘Liedjes van toen die het nog steeds goed doen!’
  De Enschedese tweelingbroers Geert & Machiel Nijenhuis brengen een gevarieerd programma van Nederlands- en Engelstalige evergreens. Naast ‘Doe eens mee’ en ‘Twee kleine Italiaantjes’ van hun single uit 1962, staan hits van o.a. The Mills Brothers en Harry Belafonte op het programma.
  Hun allereerste optreden vond plaats in het CJMV gebouw, Enschede in 1954 onder de naam Het Molukken Trio. De Gema’s deden aan talloze talentenjachten mee, waar diverse keren de eerste prijs in de wacht werd gesleept. In 1962 leidde dit tot een platencontract met CNR, die de single ‘Doe eens mee’ van ze uitbracht. In 1971 waren de broers op tv te zien in Henk van Montfoort’s ‘Met de muziek mee’. Inmiddels zijn de heren 76 jaar oud en weten nog van geen ophouden!
 • Rolling en Verpalen
  Heerlijke ouwe blues en een vleugje folkrock door twee doorgewinterde muzikanten!
  Rolink & Verpalen spelen oude blues, vleugje folkrock en eigen nummers alles overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig dan weer ingetogen gitaar-werk en dito zang.
  Gerard Rolink en Bart Verpalen waren in de jaren 60 de oprichters van de Drentse band ‘Rainy-Day Men’ (voorheen The Fellows). Op een gegeven moment houdt de band op te bestaan en gaan ze elk hun eigen weg .
  Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want na jaren komen de heren elkaar weer tegen en de chemie is als vanouds.
  Zie ook www.facebook.com/rolink.verpalen
 • Benny Waanders en kinderen
  Saxofonist en pa Bennie Waanders speelt vandaag met dochter Elisabeth en zoon Benjamin.
  Bennie Waanders is saxofonist en geeft saxofoonles bij Kaliber Kunstenschool. Tor-bezoekers kennen hem bovendien als een van meest flamboyante barmedewerkers van dit etablissement!
 • Dann Thomas ft. Jos & Jordy
  Het Zilverfestival brengt deze muzikale familie voor het eerst samen op het podium!
  Vader Jos speelt met zijn twee zonen. Jongste zoon Jordy treedt op in musicals met theatergroep De Verstooiers en oudste zoon Danny timmert al jaren aan de weg als Dann Thomas. Ennn… moeder Carla doet ook mee aan het Zilverfestival. Zij exposeert onder de naam Cajo haar popart schilderijen bij Café de Beiaard. Kom kijken en luisteren naar deze creatieve familie!