Evenementgegevens


Vloeimans opende dit Tor-seizoen, bigband Big Bang uit Hengelo sluit het zo’n beetje af. En samen staan ze op een van de leukste festivals uit de wijde omgeving: het BAM-Festival op 20 mei in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo.

“Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt”. Was getekend: Eric Vloeimans. Door velen beschouwd als de beste jazztrompettist van Nederland, en in elk geval één van de weinige bekende Nederlanders in zijn vakgebied.

Dit jaar zullen nog meer mensen kennis maken met de skills van Vloeimans Hij treedt hier – éénmalig – op in samenwerking met de lokale jazzhelden van Big Bang.

Deze big band van de Muziekschool Hengelo is in 2000 door Bert Fransen opgericht. Je hebt ze op BAM! al eerder kunnen zien spelen. Eén van de hoogtepunten van de Big Bang was het mini-concert van vier nummers dat zij mochten geven aan Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2013. Het optreden samen met Vloeimans op BAM! belooft een nieuw hoogtepunt te worden.