Evenementgegevens


Een halve eeuw geleden werd Jazzpodium de Tor opgericht, maar In 2020 is het honderd jaar geleden dat de legendarische saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker werd geboren. Charlie Parker, ook wel de Mozart van Amerika genoemd, was een van de belangrijkste figuren in de ontwikkeling van de jazz, meer specifiek de bebop. Zijn invloed gaat zover dat er in de jazzgeschiedenis wordt gesproken van een jazz vóór en een jazz ná Parker.

Special guest: Tineke Postma

Saxofonist en componist Tineke Postma toert wereldwijd als bandleider en gast-artiest. De zes albums die ze tot nu toe heeft uitgebracht zijn zeer lovend ontvangen. Tineke heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder de Jazz Juan Revelations Award (2009 Antibes Juan-les-Pins Jazz Festival), een Edison (2011) voor haar album The Dawn of Light, en de prestigieuze Boy Edgar Prijs (2015). Ze is te horen op twee albums van Terri Lyne Carrington en Dianne Reeves, die met een Grammy zijn bekroond. Tineke is oud-student van het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music, New York.

Veelgevraagd bebopdrummer Eric Ineke, afgelopen jaren vaak in actie als sideman bij Rein de Graaff, brengt met zijn vaste kwartet en special guest Tineke Postma een ode aan deze jazzheld. De Parkerstukken zijn gearrangeerd door Marius Beets en Rob van Bavel.

Weer zo’n all-stars bezetting van ‘vaste’ Tor-bespelers:

Eric Ineke: drums
Tineke Postma: sax
Rob van Bavel: piano
Marius Beets: bas
Ian Cleaver: trompet
Sjoerd Dijkhuizen: sax

 

Reserveren verplicht ivm corona

In verband met de Corona-maatregelen van de overheid zijn wij verplicht je te vragen om voor dit concert te reserveren. Dat geldt ook als je een seizoenskaart van Jazzpodium de Tor hebt. Ook zijn wij verplicht iedere bezoeker op naam te registreren. Wij vertrouwen op je begrip.

Ticket Prijs Aantal
Normaal Entree €15,00 Uitverkocht
Student/Jongerenkaart (,27 jr.) €10,00 Uitverkocht
Tor-seizoenskaarthouder €0,00 Uitverkocht
Tor-vijfrittenkaarthouder €0,00 Uitverkocht

NB: Je ontvangt van ons een bevestiging op het email-adres dat je hierboven hebt ingevuld. De reservering is pas geldig als je die bevestigingsmail hebt ontvangen.