Evenementgegevens


Woensdag 15 maart treedt het Eef Albers Trio op in Café De Stier. Het trio wordt gevormd door gitarist Eef Albers, basgitarist Udo Pannekeet en drummer Niek de Bruijn. 

Eef Albers (Rhenen, 5 april 1951) is een veelzijdige gitarist en componist. Hij maakte 4 solo cd’s maar is met name actief als docent aan conservatoria en als gastmuzikant. Albers wordt door sommigen beschouwd als een toonaangevend gitarist en een van Nederlands belangrijkste musici maar hij is niet bekend bij het grote publiek.

Albers gebruikt in zijn werk invloeden uit zowel blues, rock en jazz als klassieke muziek van deze eeuw en Afrikaanse ritmes. Zijn muziek is melodisch en harmonisch gebaseerd op Europese traditie met hieraan toegevoegd het improvisatie-element uit de jazz.

Als gitarist is hij o.a. bekend van Focus, Otger Dice, Topaz en de band van pianist Rob Hoeke. Eind jaren zestig was hij lid van de Enschedese band ‘The First Move’. Hij begeleidt diverse cabaretartiesten en is een veelgevraagd sessiemuzikant. Daarnaast geeft hij les aan conservatoria, waaronder het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij werkte samen met bekende musici zoals Rob Hoeke, Stanley Clarke, Simon Phillips, Bo Stief, Ack van Rooyen, Frans Elsen, Ferdinand Povel, Peter Herbolzheimer en Rogier van Otterloo.

Aanvang: 20.30 uur
Entree: 10 euro (met klantenkaart 7,50 euro)