Evenementgegevens


Het huisorkest van Jazzpodium De Tor. Iedere keer weer een verrassing wat ze nu weer hebben bedacht….

Vanavond een concert met de muziek van The Brecker Brothers met medewerking van niemand minder dan Erik Veldkamp en Sean Freeman.

Erik Veldkamp

Erik Veldkamp studeerde jazz- en leadtrompet en arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens zijn studie trad hij op met het Metropole Orkest, de Skymasters, het Dutch Jazz Orchestra, het Glenn Miller Orchestra en diverse popbands.

Erik heeft gespeeld en opnamen gemaakt met bigbands en ensembles als de WDR Big Band, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw NDR Big Band, King of Swing Orchestra, Brussels  Jazz Orchestra, Big Band Bremen, Sunday Night Orchestra, HR-Bigband, Holland Big Band, Summit Jazz Orchestra, Ten of the Best, Rhine Phillis Orchestra en Philharmonie Zuidnederland.
Hij was meer dan twintig jaar lead-trompettist bij het Glenn Miller Orchestra, waarmee hij door heel Europa toerde en in vele bekende concertzalen optrad. Onder de hoogtepunten in zijn carrière zijn een toernee door Japan en China met Ten of the Best en het Jazzorchestra of the Concertgebouw, en een toernee met de Dutch Jazz Orchestra in de Verenigde Staten.
Sinds 2019 is hij vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en in 2021 werd hij lid van de Cubop City Big Band.

Sean Freeman

Saxofonist Sean Freeman maakt al twee decennia deel uit van Level 42 en heeft met veel grootheden gespeeld, zoals Eric Clapton, Joe Bonamassa, Tony Hadley van Spandau Ballet, Melanie C en Geri Halliwell van de Spice Girls en Joss Stone.

Opwarmertje: The Brecker Brothers met de WDR-bigband: Some Skunk Funk


 

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.