Evenementgegevens


Op ons eerste concert sinds de lockdown spelen we de muziek van de Nederlandse pianist, trompettist, componist, arrangeur en bandleider Rob Pronk.

Ondanks het feit dat Rob Pronk’s carrière bij het Nederlandse publiek redelijk onopgemerkt is gebleven was ie internationaal een gevierd musicus. Pronk was mede verantwoordelijk voor de arrangementen van het orkest #KurtEdelhagen , begin jaren ‘60 het internationale top-ensemble van de Westdeutscher Rundfunk @wdr In 1964 produceert, arrangeert en dirigeert hij het #MarleneDietrich -album ‘Die neue Marlene.’

Hoewel zijn werkzaamheden zich vooral in het buitenland afspeelden was Rob Pronk één van de belangrijkste grondleggers van de moderne jazz in Nederland. Zijn Boptet van 1950-’51, met de broers Gerard (Jerry) en Ack van Rooyen op trompet en hijzelf op piano, vervult een pioniersrol. In de jaren 1955-’56 is hij als pianist, arrangeur en trompettist betrokken bij de baanbrekende platenprojecten Jazz From Holland en Jazz Behind The Dikes . Pronk is vanaf 1975 21 jaar lang gastdirigent van het Metropole orkest , voor dit orkest zal hij in de loop der jaren meer dan 1200 arrangementen schrijven, plus meer dan 100 voor The Skymasters . Daarnaast speelde hij een vitale rol bij de opbouw van het professionele jazzonderricht in Nederland.

Wij spelen deze vrijdagavond onder leiding van Bert Pfeifer muziek van het album ‘It Happened Yesterday’ van het Rob Pronk Jazz-Orchestra uit 1968, aangevuld met andere arrangementen uit Pronk’s oeuvre.

Reserveren / Kaarten bestellen

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.