Evenementgegevens


“At the Big Band Ball” met als speciale gast Jan Menu

Met grote trots kondigt Big Band ’89 een zeer speciale gastsolist aan: de bekende saxofonist Jan Menu. Hij zal te gast zijn bij het jaarlijkse concert “At The Big Band Ball” van de Bornse Big Band.

Saxofonist Jan Menu (1962) won het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours in 1989 en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, eigen frasering, harmonisch inzicht en zijn sterke muzikale persoonlijkheid, en die aspecten kenmerken nog altijd zijn speelstijl. Aanvankelijk speelde hij in hoofdzaak tenorsaxofoon, maar de laatste jaren heeft Menu zich toegelegd op de baritonsaxofoon. Hij wordt inmiddels beschouwd als een toonaangevende speler op het instrument. Waar een bariton meestal wordt gezien als een log instrument, onderscheidt het spel van Menu zich als opvallend lichtvoetig en melodieus.

Jan maakte deel uit van kamerjazztrio DIG d’DIZ, met Maarten van der Grinten en Jan Voogd. Dit trio werkte onder andere samen met het Mondriaan Strijkkwartet, het Metropole Orkest en the Mondriaan String Quartet.

Met het trio van Greetje Kauffeld speelde Jan Menu in heel Europa en de VS, en nam hij drie cd’s op. Hij was 11 jaar lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Menu werkte samen met onder anderen Jesse van Ruller, Pierre Courbois, Willem Breuker, Loek Dikker, en Gary Smulyan. In 1994 tourde hij met de Mingus Big Band.

Menu is lid van de band van zangeres Laura Fygi, waarmee hij over de hele wereld toerde en een aantal cd’s opnam.

Datum: zaterdag 22 oktober 2016
aanvang: 20.00
Locatie: Kulturhus de Bijenkorf, Marktstraat 23, Borne
Entree: € 12,50