Evenementgegevens


Vanavond op ons Tor-podium weer een aantal ‘good old friends’ van De Tor. Het kwartet van Ben van den Dungen. Met Marius Beets, Gijs Dijkhuizen, Miquel Rodriguez en natuurlijk Ben van den Dungen zelf.

Ben van den Dungen studeerde in 1988 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie kreeg hij een beurs voor een post-conservatoire studie in New York, Cuba en Colombia. Vanaf 2000 studeerde Ben een aantal jaren klassieke Indiase muziek bij Dhanashree Pandit Rai. Hij heeft in 1985 de NOS Meervaart jazzprijs gewonnen en in 1987 de Nicolai Award ontvangen.
Ben van den Dungen geeft les aan conservatoria, geeft masterclasses en clinnics en organiseert het Internationaal jazz Summer schools in Zuid-Korea. Daarnaast is hij componist en arrangeur.

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET

In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’. In 2016/2017 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions.

Line up
Ben van den Dungen – saxen
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets– bas
Gijs Dijkhuizen – drums

Reserveren / Kaarten bestellen

Ticket Prijs Aantal
Normaal Entree €15,00 Uitverkocht
Student/Jeugdkaart €10,00 Uitverkocht
Lid/Jaarkaarthouder €0,00 Uitverkocht
Vijfrittenkaart €0,00 Uitverkocht

Heb je een kortingscode, vul die dan hier in.