Persbericht
///////////////////////////

Afscheidsconcert Cotton Town Jazzband


2 augustus 1958 is de officiële oprichtingsdatum van de Cotton Town Jazzband. De band werd een begrip in Enschede. Met name in de jaren tussen 1958 en 1969 kon de Cotton Town met recht een toporkest genoemd worden. Zeker in de eerste jaren hingen de bezoekers er in de toenmalige schouwburg Irene met de benen uit. De Cotton Town was een begrip in die dagen, lang voordat de popmuziek was doorgedrongen tot Nederland.

Een getuige uit die jaren: “Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe ik met kloppend hart op zaterdagavond in Enschede uit de trein stapte en via het donkere straatje langs de kloostermuur naar gebouw Irene liep, waar iedere zaterdag de Cotton Town Jazzband speelde en waar je de lekkerste meiden van heel Twente kon vinden, die dan onveranderlijk zondags ook in Bad Boekelo te vinden waren. Gebronsde nimfen, die je middelbare schooljongenshart tot ongezonde ritmes konden opdrijven, zelfs al werd door schuchterheid de afstand van tientallen meters in acht gehouden. Je ging ook niet naar Irene, je ging naar de Cotton Town!

Afscheidsconcert 19 november 2023

Aan alles komt een eind: zaal Irene bestaat al lang niet meer, en ook de Cotton Town houdt er mee op... maar ze geven nog één keer een concert.

Vanwege de enorme belangstelling hebben we besloten dit concert te verplaatsen van Jazzpodium de Tor naar het Amphitheater in het gebouw De Bastille van de Universiteit Twente.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de website van Jazzpodium de Tor: www.jazzpodiumdetor.nl

//////////////////////////

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: WillemHabers (Jazzpodium de Tor)
  • w.habers@jazzpodiumdetor.nl
  • 06-15043442
De Cotton Town Jazzband in 1958
De Cotton Town Jazzband in 2023:
Gerard Koopman (clarinet, sax,zang) lid sinds 1959
Roel van Asselt (gitaar, banjo, zang) lid sinds 1980
Harry Schwankhuizen (trompet) lid sinds 1988
Theo Toenink (contrabas) lid sinds 1990
Fred Gaasbeek (drums) lid sinds 1994
Gerd Pol (trombone) lid sinds 2010
Email Marketing Powered by MailPoet