Evenementgegevens


Bart van Lier is de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de jazz in Nederland, en speelt oa bij het Metropool Orkest. Hij begint als studiomuzikant, ontwikkelt zich geleidelijk tot toonaangevend solist en wordt later de belangrijke mentor van een complete trombonegeneratie. Als jazzimprovisator combineert hij een grote fijnzinnigheid en een uitgekiende techniek – die hij dagelijks gewetensvol op peil houdt – met een hang naar avontuur. Geen twee solo’s van hem zijn gelijk en elke solo is een sprong in het diepe. De jury die hem in 2000 de Jazz in Duketown Award uitreikt, oordeelt: ‘Zijn stijl kenmerkt zich door een vloeiende melodievoering, gekoppeld aan een fabuleuze techniek, waarmee hij de uitersten van zijn instrument bereikt.

Peter Tiehuis, uit Almelo afkomstig, is één van Nederlands meest toonaangevende gitaristen. In het verleden begeleide hij oa Elvis Costello, Tina Turner, Ilse De Lange, Toots Tielemans en vele anderen.

Ruud Ouwehand op contrabas, speelde met vele grootheden uit de jazz samen, waaronder Chet Baker en Branford Marsalis, en speelde oa op North Sea Jazz. Hij geeft les op de conservatoria in Amsterdam en Bremen.

Het Bart van Lier Trio laat hun verschillende speelstijlen met een enorm enthousiasme en speelplezier op een virtuoze manier samenvloeien.

Aanvang 15.30 (de deur is om 15.00 open)
Entree is € 15
Lokatie: Podium Paco Plumtrek
Oude Kolkschool, achterkant gebouw
(Ingang Zwanenbelt, linkerdeur door en de trap omhoog)
Bornerbroeksestraat 19, Almelo