Walstraat = Jazzstraat: Quatre Tickets de Swing & Maarten Voortman trio


Evenement gegevens


Onder de vlag Walstraat, Jazz-straat organiseren Het Vestzaktheater en Jazzpodium De Tor een dubbelconcert voor de prijs van één ticket. (€10,00, Studenten €8,00, Tor-leden gratis)

Quatre Tickets de Swing – Vestzaktheater

Om 20.00 uur begint Quatre Tickets de Swing & Inge Alberts in het Vestzaktheater .Beleef een prachtig jazzconcert met dit bekende gipsy kwartet en zangeres Inge Alberts. ‘Quatre Tickets de Swing’ is geïnspireerd door de “Hot Club de France stijl“; een genre dat onder invloed van zigeunergitarist Django Reinhardt na de Eerste Wereldoorlog gespeeld werd door een Parijs swingkwintet en dat de gitaar als belangrijk solo instrument heeft neergezet. Quatre Tickets de Swing heeft de viool geruild voor de klarinet en de saxofoon. Een stevig ritme van solo- en slaggitaar gecombineerd met contrabas zorgt voor een optimaal swingende ondersteuning van de klarinettist/saxofonist.

De bezetting van het kwartet is : Peter Swart – klarinet/saxen/vocals, Georg Lankester – (solo)gitaar , Arthur Siero – gitaar en Eric van Buijsen – bas

Maarten Voortman trio – Jazzpodium de Tor

 

Pianist Maarten Voortman (1987) studeert in juni 2016 af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Al vroeg raakte hij in de ban van de bebop pioniers uit de veertiger jaren. Zijn spel reflecteert dat: avontuurlijk, melodieus en uitgelaten.

Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met een breed scala aan muziekstijlen, zo blijkt uit de diverse projecten waar hij in speelt. Momenteel leidt hij zelf de Bud Powell Tribute en het Dam Lab.

Bezetting:

  • Maarten Voortman: piano,
  • Bart Tarenskeen: bas,
  • Ruud Voesten: drums

(entree € 5,00, Tor-leden vrij)


Ook een concert bijwonen in Jazzpodium de Tor?

Alle info over toegangskaartjes en lidmaatschap van Jazzpodium de Tor vind je op de pagina TorTickets>>

Hotel-arrangementen

Hamp-deBroeierd-Enschede PMSEen avondje Jazzpodium de Tor combineren met een comfortabele overnachting of een gezellig weekendje Twente? Dat kan bij Hampshire Hotel De Broeierd. Klik hier voor info over ons Tor-arrangement bij Hampshire Hotel De Broeierd>>