Artvark & Ntjam Rosie – Muziekcentrum Enschede


Evenement gegevens


Vorig jaar gaven ze een geweldig concert in Jazzpodium de Tor, dit jaar de reprise bij onze collega’s van het Muziekcentrum/Wilminktheater: het Artsark Saxofoon Quartet samen met Ntjam Rosie.

Jaarkaarthouders van Jazzpodium de Tor hebben, op vertoon van hun jaarkaart, vrij entree bij dit concert.

Homelands:
Bronnen van inspiratie voor de speciaal voor deze tour geschreven muziek zijn aan de ene kant de traditionele muziek uit Ntjam’s geboorteland Kameroen (ook meer recente muziek van b.v. Manu Dibango en Richard Bona). Aan de andere kant zal Ntjam’s Afro-Europese blend van soul, jazz, gospel en wereldmuziek die ze nu maakt vanuit NL, tevens een inspiratie zijn.

Artvark gaat radicaler dan ooit door op de weg die het enkele jaren geleden is ingeslagen: op zoek naar alternatieve manieren om de sax te bespelen en te laten klinken, onorthodoxe geluiden als basis van een compositie. Naast het hele palet aan ‘gewone’ akoestische kleuren duiken de vier heren voor ‘Homelands’ in elektronica en effecten, onder andere om de voor dit project gewenste grooves neer te kunnen zetten: alles live gespeeld, geen backing ‘tapes’.

De rol van Ntjam is divers zijn. Ze zal het 5e instrument bij het kwartet zijn, teksten voordragen (‘spoken word’), al dan niet begeleid zingen, aan stempercussie doen, duo’s/trio’s vormen met saxen, het kwartet begeleiden, af en toe met gitaar. Naast Engelse zal Ntjam ook Franse teksten brengen, één van de officiële landstalen van Kameroen, en zingen in het Bulu, haar moedertaal.

Artvark Saxophone Quartet
Vier saxofonisten behorend tot de beste van Nederland, dat is Artvark. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt.

Ntjam Rosie
Met haar karakteristieke stem, innemende optredens en charmante verschijningen op radio en televisie is Ntjam Rosie een snel rijzende ster in de jazz- en soulmuziek. Haar laatste album  bevat wederom een breed palet aan stijlen en intens mooie songs.


Ook een concert bijwonen in Jazzpodium de Tor?

Alle info over toegangskaartjes en lidmaatschap van Jazzpodium de Tor vind je op de pagina TorTickets>>

Hotel-arrangementen

Hamp-deBroeierd-Enschede PMSEen avondje Jazzpodium de Tor combineren met een comfortabele overnachting of een gezellig weekendje Twente? Dat kan bij Hampshire Hotel De Broeierd. Klik hier voor info over ons Tor-arrangement bij Hampshire Hotel De Broeierd>>